Στις εύφορες πλαγιές των κεντρικών υψιπέδων της Κένυας, εκεί όπου η κόκκινη ηφαιστειακή γη συναντά τον δροσερό αέρα του όρους Κένυα, καλλιεργείται ένας καφές που συνδυάζει τεχνική ακρίβεια και φυσική κομψότητα. Ο Karindundu washing station, σε υψόμετρο 1.700 μέτρων, ενώνει τη γνώση μικρών παραγωγών με την πλούσια επεξεργαστική παράδοση της Κένυας, δημιουργώντας ένα φλιτζάνι με λαμπερή οξύτητα και απαράμιλλη καθαρότητα.

Αυτός ο καφές δεν είναι απλώς μια γευστική εμπειρία, είναι ένα αυθεντικό δείγμα αφρικανικής έκφρασης. Καλλιεργημένος από τις ποικιλίες SL28, SL34 και Ruiru 11, και επεξεργασμένος με τη μέθοδο fully washed, ο Kenya Karindundu αποκαλύπτει με ακρίβεια και βάθος τη μοναδικότητα του terroir του.

Γευστικό Προφίλ

Από την πρώτη γουλιά, ξεδιπλώνεται σαν μια εκλεπτυσμένη μουσική σύνθεση:

Η δομή του είναι ανάλαφρη αλλά πολυεπίπεδη, κομψή και εκφραστική. Ιδανικός για χειροκίνητες μεθόδους εκχύλισης όπως V60 ή Kalita, αναδεικνύει με ακρίβεια κάθε γευστική του διάσταση. Ακόμη και σε ελαφρύ espresso, αποκαλύπτει έναν χυμώδη, αρωματικό χαρακτήρα που εκπλήσσει.

Προέλευση και Καλλιέργεια

Καλλιεργείται από μικροκαλλιεργητές που συλλέγουν μόνο τους πιο ώριμους καρπούς, με σεβασμό στην παράδοση και τη γη. Κάθε παρτίδα αποτελεί καρπό συλλογικής φροντίδας και γνώσης.

Επεξεργασία

Fully Washed (Πλήρως Πλυμένος): Οι καρποί πολτοποιούνται, ζυμώνονται και ξεπλένονται με καθαρό ορεινό νερό. Έπειτα, ξηραίνονται αργά σε υπερυψωμένες αφρικανικές κλίνες. Η μέθοδος αυτή χαρίζει εξαιρετική καθαρότητα, τονίζοντας με ακρίβεια τις οξύτητες και τα αρωματικά χαρακτηριστικά του καφέ.

Συσκευασία

Ο Kenya Karindundu είναι ένας καφές υψομέτρου, κομψότητας και έκφρασης. Μια εμπειρία που ενώνει την καθαρότητα των αφρικανικών ποικιλιών με τη φρουτώδη γοητεία του κενυατικού terroir.

Διαθέσιμο τώρα στο eshop μας.

Ανακαλύψτε την Κένυα, μια γουλιά.